Terug
Gazet Ajoin

Verder studeren?

22 november 2022 15:44
Verder studeren?
Verder studeren? Zoek het niet te ver!
🧑‍🎓 Honderden scholieren leren vandaag in Utopia Aalst alle studierichtingen in onze stad kennen.
👩‍🎓 Zijn aanwezig: Odisee Aalst, HOGENT HOGENT stadscampus Aalst, Sint-Augustinusinstituut Aalst, HBO5 Verpleegkunde Vesalius Aalst, KU Leuven, CVO PRO, Technigo Aalst, Volwassenenonderwijs Kisp & DvM htb Aalst.

👉 En onder het motto 'Niemand is te oud om te leren' zijn er ook vanavond 22 nov infosessies voor volwassenen van 18.30 tot 21 uur.

De stad Aalst organiseerde in Utopia een info- en inspiratiedag over het hoger onderwijs in onze stad. Honderden laatstejaars kwamen langs.

“Als 18-jarige is het niet evident om een keuze te maken die een groot deel van je leven gaat bepalen,” meent schepen van Onderwijs Karim Van Overmeire (N-VA). “Dat herinner ik me zelf ook nog. Door alle instellingen voor hoger onderwijs in Aalst in Utopia samen te brengen, geven we een goed overzicht van alle mogelijkheden. Natuurlijk kan je op kot in een andere stad als je dat wil, maar ook in Aalst hebben we een overweldigende waaier aan richtingen.”

“Ik zie hier niet alleen veel jong volk, maar vooral veel enthousiasme en interesse,” zegt schepen van Jeugd Katrien Beulens (onafhankelijke). “Vanzelfsprekend zijn er de vragen naar de inhoud van bepaalde richtingen. We organiseren echter ook infosessies over thema’s als faalangst of uitstelgedrag. Alle sessies zijn volzet. Deze dag is duidelijk een schot in de roos.”

Foto's ©Swirko