Terug
Gazet Ajoin

Open Vld Aalst zet dit jaar haar schouders onder de warmste week om kansarmoede bestrijden

09 december 2022 11:59
Open Vld Aalst zet dit jaar haar schouders onder de warmste week om kansarmoede bestrijden
Open Vld Aalst zet dit jaar haar schouders onder de warmste week om kansarmoede bestrijden. Eerder dit jaar nam Jean Jacques De Gucht (Open VLD), het voortouw in de discussie rond de lege brooddozen.

“Anno 2022 zijn er nog te veel kinderen die ’s morgens met ofwel een lege ofwel een ongezond gevulde brooddoos vertrekken naar school. Kansarmoede ligt hier veelal aan de basis. Een kansarm kind zit in een vicieuze cirkel die moeilijk te doorbreken is. Kansarmoede leidt tot leerachterstand, minder kansen op de arbeidsmarkt, minder kansen in het leven. Het nastreven van een gezond en evenwichtig voedingspatroon draagt bij tot een goede ontwikkeling.” zegt Jean Jacques De Gucht. “ Vanuit Open VLD Aalst willen we graag op dit terrein meestrijden. Open VLD Aalst zet in het kader van de warmste week haar schouders onder de actie “Vul jij onze brooddoos?” Kom je oude brooddoos deponeren met een centje in en sponsor zo onze warmste week-actie.”

Archieffoto ©Swirko