Terug
Gazet Ajoin

Melkhuisje en gendarmerie geraken niet uitgebaat

03 februari 2023 10:49
Melkhuisje en gendarmerie geraken niet uitgebaat
Melkhuisje en gendarmerie geraken niet uitgebaat.

Iwein De Koninck (CD&V) : “Op de gemeenteraad van afgelopen dinsdag 31 januari stonden 2 oproepen geagendeerd in een zoektocht naar een concessionaris voor de stadsinfrastructuur van het Melkhuisje in het Aalsters stadspark en voor de uitbating van het sociaal buurtrestaurant in de Gendarmerie. Op een jaar tijd wordt nu de derde poging ondernomen om een invulling voor het Melkhuisje te vinden. Voor de uitbating van het sociaal buurtrestaurant gaat het om een tweede poging.”

“De concessievoorwaarden die het stadsbestuur in de voorgaande leidraden hadden ingeschreven bleken duidelijk niet realistisch. Op dit totaal gebrek aan realiteitszin werd bij de vorige pogingen ook reeds gewezen vanuit de cd&v-fractie, zowel voor wat betreft het Melkhuisje, alsook voor het sociaal buurtrestaurant. Het stadsbestuur bleef echter doof voor opmerkingen en waarschuwingen vanuit onze partij en fractie, en komt nu tegen wat ze tegenkomt: nl. ze gaat én met de billen bloot, én ze moeten op de blaren zitten... Pijnlijk dus”, zegt Ruben Merckx van CD&V.

“Ondanks dat de bezettingsgraad en de passage in zowel het stadspark als in het huidige sociaal restaurant in De Brug perfect kunnen gemeten worden, ondanks dat daarop perfecte simulaties mogelijk zijn van realistische financiële inschattingen, krijgt dit stadsbestuur 2 maal “nul op het rekest”. Ideologische hardnekkigheid gaat voor op pragmatisch realisme, met alle gevolgen vandien. En uiteindelijk blijft de Aalstenaar in de kou. Een pintje drinken in het idyllische Melkhuisje zal in de zomer van 2023 niet kunnen.” aldus Iwein De Koninck & Ruben Merckx

Foto ©Swirko