Terug
Gazet Ajoin

Gloednieuwe pin eert Keizer Kamiel

06 februari 2023 17:23
Gloednieuwe pin eert Keizer Kamiel
Gloednieuwe pin eert Keizer Kamiel

Na de onthulling van de mok met de beeltenis van Keizer Kamiel wordt nu ook de pin van onze Keizer in de nieuwe huisstijl gelanceerd. “Er werd bewust enige tijd gewacht om deze gadgets te laten produceren en aan het publiek aan te bieden uit respect voor de familie. In samenspraak met de dochters werd beslist om een deel van de opbrengst voor te behouden voor een goed doel dat later zal nog bepaald worden”, zeggen burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) en schepen van Toerisme Caroline De Meerleer (N-VA).
Sommige carnavalsgroepen brengen via hun stoetthema een mooi eerbetoon aan Keizer Kamiel. Binnen de stad hebben dienst Marketing & Communicatie en team Toerisme samengewerkt aan de totstandkoming van de nieuwe gadgets op basis van het nieuwe carnavalsbeeld van Bram De Baere, waar nu ook Keizer Kamiel naast een mok, een pin met zijn beeltenis op heeft.

"Op deze manier onze vader herinneren en symbolisch levend houden is ook wat hij zou gewild hebben. Het is een mooi eerbetoon en we bedanken de stad om er zo integer mee om te gaan”, aldus Veerle, Hilde en Mia Sergant. Uit respect voor Kamiel en zijn familie werd de productie van deze gadgets enige tijd ingehouden tot de tijd er rijp voor was. “De Aalstenaars zullen Keizer Kamiel nooit vergeten en de carnavalisten vragen dan ook massaal naar een voorwerp met zijn beeltenis. Na de mok stellen we dan ook vandaag graag samen met de dochters deze pin voor”, zeggen D’Haese en De Meerleer.

In het kader van de filosofie die Kamiel Sergant uitdraagt, wordt de netto-opbrengst van de pins met zijn beeltenis geschonken aan een goed doel. Dit goede doel zal later nog worden bepaald. De pin kost 2,5 EUR en is vanaf dinsdag 7 februari verkrijgbaar in het toeristisch infokantoor op de Hopmarkt.

Foto's ©Swirko