Terug
Gazet Ajoin

Finse kotstudente verblijft in WZC Mijlbeke

15 maart 2023 15:49
Finse kotstudente verblijft in WZC Mijlbeke
Finse kotstudente verblijft in WZC Mijlbeke

Gedurende 12 weken neemt de Finse studente Henna haar intrek in WZC Mijlbeke. De studente verpleegkunde loopt stage in het OLV Ziekenhuis en combineert dit met een verblijf in het woonzorgcentrum. Een primeur waarvoor hogeschool Odisee, het OLV Ziekenhuis en de stad Aalst de handen in elkaar sloegen. In ruil voor haar verblijf gaat de studente ook als vrijwilliger aan de slag in het woonzorgcentrum.

Voor Henna kan haar stage alvast niet stuk: “In het woonzorgcentrum is het echt super leuk. Ik heb hier alles wat ik maar kan wensen. Mijn eten staat klaar en als ik iets nodig heb, hoef ik het maar te vragen. Ze gaan zelfs een fiets voor me regelen, zodat ik niet altijd de juiste bus moet zoeken. Ik leer veel bij over het omgaan met mensen en ik probeer zoveel mogelijk de verpleeg- en zorgkundigen te helpen. ”

Schepen Sarah Smeyers (N-VA): “Iedereen was onmiddellijk enthousiast. Het is een verrijking voor de bewoners en het personeel van het WZC, een extra aantrekkingsmiddel om buitenlandse studenten hier stage te laten lopen én voor de studenten een totaalbeleving in de zorg.”

Foto's Stad Aalst