Terug
Oilsjt Mjoezik

Aalst verliest Georges Van den Abeele

29 augustus 2023 21:22
Aalst verliest Georges Van den Abeele
Aalst verliest Georges Van den Abeele
Aalstenaar Georges Van den Abeele overleden. Hij werd 82. Georges was jarenlang lid van het feestcomité maar internationaal gekend als duikinstructeur met zijn International Diving School (IDS).
Hij bouwde zijn winkel in de Tramstraat om tot opleidingscentrum voor verantwoord duiken. Hij gaf als course director (de hoogste titel in de duikwereld) onderricht in België en vijf exotische duikcentra. Van de Professional Association of Diving Instructors (PADI) kreeg Georges de organisatieverantwoordelijkheid voor Europa en Noord-Afrika. Maar carnaval Aalst en het feestcomité was zijn tweede passie. Georges was ook steeds kritisch en stak zijn mening niet onder stoelen of banken.