Terug
Oilsjt Mjoezik

De sms-voting is stopgezet voor de prinsenverkiezing van Aalst carnaval

13 september 2023 13:18
De sms-voting is stopgezet voor de prinsenverkiezing van Aalst carnaval
De sms-voting is stopgezet voor de prinsenverkiezing van Aalst carnaval.

Nu bepalen punten van een kennisproef en de jury de nieuwe prins, zonder directe betrokkenheid van het publiek. Sommigen, waaronder Vlaams Belang, willen dat carnavalisten zelf kunnen stemmen en stellen vragen over de juryleden en hun onpartijdigheid.

Ze pleiten voor neutrale juryleden of experts uit andere steden met carnavalervaring.
Vlaams Belang, vertegenwoordigd door Joke De Swaef, maakt bezwaar tegen deze beslissing en pleit voor de betrokkenheid van de carnavalisten bij de keuze van de zeventigste prins carnaval. Ze stellen kritische vragen over de identiteit en motieven van de juryleden en suggereren dat deze jury bestaat uit neutrale personen of experts uit andere steden met carnavalervaring.

Foto ©Swirko